Stress Reductie       

Herstel & Burn-Out          

Kom uit je comfortzone en start met leven

 

Ben jij in staat om te werken aan je ‘valkuilen’, dan kun je stress overwinnen. Je hebt zelf de mogelijkheid, om je (draag)kracht te verbeteren. En daardoor, weer in balans te komen.

 

Eigenlijk is het heel simpel! Jij wilt vooruit, je weet waar het misgaat en wat je valkuilen zijn. Maar hoe je het aanpakt en verandert, dat is een stuk moeilijker. Niets doen is alleen geen optie en op dezelfde manier doorgaan ook niet. We gaan je valkuilen omzetten in kwaliteiten, want uiteindelijk is elke valkuil ook jouw kwaliteit!

Realistische doelen stellen,

 

Doelen stellen is belangrijk, maar het onderbouwen en begrijpen waardoor je in deze positie terecht bent gekomen, is vele malen belangrijker.

 

Om te voorkomen dat stress, jou keer op keer uit balans haalt, geef ik jou tips en handvatten om dit in de toekomst beter te kunnen regisseren.

 

Stress kennen we allemaal. Het is een natuurlijke reactie van ons lichaam. Stress houdt ons scherp en alert. Vaak is dit positieve stress waardoor je jezelf sterk en gelukkig voelt, maar helaas bestaat er ook negatieve of chronische  stress. Als je te lang onder hoogspanning leeft, dan kan stress leiden tot angst en paniekaanvallen, overspanning of burn-out. 

 

Misschien is je reservetank al zo goed als leeg! Neem een teken van slapeloosheid vooral serieus, dit geeft aan dat je reservetank zo goed als is uitgeput. Je reserve energie komt namelijk niet voort uit je normale energiebron maar deze komt voort uit de bron van adrenaline.

Op dit moment pleeg je al roofbouw op jezelf. Pas op voor deze valkuil, want je functioneert niet meer op je normale dosis energie, al lijkt het wel. 

 

:Langdurige stress is er, maar blijft niet zomaar. Het is een proces dat o.a. veroorzaakt kan worden door::

 

>conditionering

>persoonlijke eigenschappen/perfectionisme

>afleidings/vermijdingsgedrag

>te hoge werkdruk

>relatie problemen

> gezondheid

>nare gebeurtenissen uit het verleden

>moeilijk je grenzen aan kunnen geven

>moeilijk kunnen relativeren

>verandermoeheid binnen de organisatie

>trauma

 

Persoonlijke eigenschappen,

 

Als je uit balans bent geraakt door stress heeft dat grote gevolgen. Je hebt o.a. weinig energie, slaapt slecht, slechte concentratie, spierpijn. Veelal spelen persoonlijke eigenschappen een grote rol bij stress.

 

Je eigenschappen worden deels bepaald door je karakter, maar ook door ervaringen uit het verleden en vaardigheden die je hebt aangeleerd. Afwijzing, straf, en andere negatieve reacties kunnen ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen niet genoeg wordt ontwikkeld, en je je overmatig gaat aanpassen. Uiteindelijk een goede voeding voor stress en burn-out. 

 

 

Hoe kom je weer in balans? 

Hoe voorkom je stress of een burn-out?

Hoe blijf je in balans?

 

Hieronder een klein aantal tips:

 

>zie slapeloosheid als een serieus alarmsignaal

>durf naar jezelf te kijken 

>luister naar je lichaam

>maak ruimte om voldoende te ontspannen

>leer negatieve gedachten ombuigen

>leer je grenzen kennen

>leer stresssignalen te herkennen.

>vraag vroegtijdig om hulp

 

 

 

Om tijdens het herstelproces meer rust te creëren, adviseer ik je graag over het gebruik van Permsal magnesium.

Magnesium is het mineraal voor innerlijke rust. In combinatie met stress, verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. 

 

Magnesium levert ons o.a. meer energie, zorgt voor natuurlijke ontspanning, ondersteunt de hormonale werking van ons lichaam en zorgt voor een goede nachtrust.

Magnesium zuivert en herstelt de huid.

Magnesium zorgt ervoor dat onze  spieren en gewrichten soepel blijven.

Magnesium draagt zorg voor ons hart, ontspant bloedvaten en verkrampte spieren. 

 

Een magnesiumtekort kan uiteenlopende klachten geven, daarom wordt het vaak ook niet direct als een magnesiumtekort herkend. De meest voorkomende klachten zijn:

 • Stress
 • Slechte nachtrust
 • Nervositeit en angsten
 • Hyperventilatie
 • Spierkrampen en stijve spieren
 • Hoofdpijn en migraine
 • Depressie
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • PMS
 • Restless legs
 • Hartritmestoornissen

 

Bovengenoemde klachten kunnen als deze worden veroorzaakt door een magnesium tekort, verholpen worden of de klacht verminderen door dagelijks extra magnesium te nemen.

 

Graag wil ik je ondersteunen om in balans te komen, maar vooral te blijven.