Schakelen tussen werk en privé kost ons focus en energie.

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 18:37

Hoe ziet het er bij jullie thuis uit? Is je huis inmiddels omgetoverd tot een groot kantoor? Misschien zit je met je laptop tussen het lego paradijs van je kinderen. Ben jij die persoon die tijd neemt voor zijn lunch of nuttig jij deze tijdens het online overleg met je collega’s? Het huiswerk van de kinderen doe je waarschijnlijk even tussendoor en in de avond check je nog even je mail of maak je die offerte af. We herkennen het allemaal werk en privé is inmiddels volledig in elkaar verweven. 

 

Misschien is je reservetank al zo goed als leeg. Te lange tijd stress kan in het ernstigste geval leiden tot chronische stress of een burn-out. Neem een teken van slapeloosheid vooral serieus dit geeft aan dat je reservetank zo goed als is uitgeput. Je reserve energie komt namelijk niet voort uit je normale energiebron maar deze komt voort uit de bron van adrenaline. Op dit moment pleeg je al roofbouw op jezelf. Pas op voor deze valkuil want je functioneert niet meer op je normale dosis energie al lijkt het wel. Adrenaline zorg dus voor deze slaaploosheid. 

 

Stress or Relax...

 

Durf het tijdig aan te geven bij je werkgever. Geef jouw voorkeur aan betreft het thuiswerken. Maak bespreekbaar wat jou overeind kan houden tijdens deze situatie.  Wees eerlijk en open naar je werkgever maar vooral naar jezelf. Elke werknemer bevindt zich namelijk in een andere thuissituatie. Helaas is er niet voor iedereen een passend thuiswerk plan. Probeer voor jezelf wat meer duidelijkheid te creëren en indien nodig zoek professionele hulp. 

 

Stel jezelf preventief eens deze vragen:

 

Waar kreeg ik energie van vandaag?

Wat kostte er enorm veel energie vandaag?

Hoe vaak heb ik mijn social media aangeklikt vandaag?

Wat kan ik morgen anders doen?

 

Schrijf de antwoorden op. Kijk wat je zou kunnen veranderen voor het lange termijn.

Kleine aanpassingen kunnen je meer energie geven dan je denkt.

 

Zoals velen onder ons kunnen we in deze tijd moeilijk onze wegvinden. We zeggen dit en doen zo. Waardoor veranderingen vaak voor korte termijn zijn. Openheid naar de werkgever blijft ook "een dingetje". 

 

 Als ervaringsdeskundige, stress & lifecoach bied ik je graag de juiste ondersteuning. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek. In de meeste gevallen worden de vervolg sessies vergoed door de werkgever. Wacht niet te lang er is nog veel om van te genieten.

"Leef Je Mooiste Leven"

                       Michael Pilarczyk

 

www.studiocoachenlounge.nl. #stress #burnout #thuiswerken #ontspanning #zelfliefde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.